Τι κάνει ένα διαμάντι να ξεχωρίζει

Το διαμάντι είναι ο κατ’ εξοχήν ” καλύτερος φίλος της γυναίκας” και αποτελεί ένα κόσμημα που πάντα τις εντυπωσιάζει, τις γονατίζει, τις μαγεύει και τις σαγηνεύει.

Για να διαλέξετε, όμως, το κατάλληλο και ιδανικό μονόπετρο για την αγαπημένη σας, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια σημαντικά στοιχεία.

Πριν πάτε στο κοσμηματοπωλείο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένος και να γνωρίζετε αυτά που είναι ευρέως γνωστά ως τα “τέσσερα C” : καράτι (carat), χρώμα (color), καθαρότητα της πέτρας (clarity) και το κόψιμο της πέτρας (cut).

Το πρώτο C, το καράτι (carat) είναι η μονάδα μέτρησης του διαμαντιού και κάθε πολύτιμου  λίθου. Όσο μεγαλώνει το μέγεθος των καρατίων, άλλο τόσο μεγαλώνει η αξία της πέτρας.

Το δεύτερο C, είναι το color. Το κλασικό χρώμα του διαμαντιού είναι το λευκό. Μετά υπάρχουν τόνοι που ξεφεύγουν από το τελείως λευκό και γίνονται λίγο κίτρινοι ή καφέ. Τα χρωματιστά διαμάντια είναι και πιο σπάνια.

Το τρίτο C, είναι το clarity. Η καθαρότητα εξαρτάται από το πόσο διαυγής είναι η πέτρα, χωρίς αποτυπώματα, στίγματα και ψεγάδια. Πάντως, να γνωρίζετε ότι, εάν είναι τελείως αψεγάδιαστη, λέγεται flawless και αποτελεί το ακριβότερο είδος διαμαντιού.

Και το τέταρτο C, είναι το cut. Η κοπή είναι αυτή που δίνει στο διαμάντι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Είναι ένα παιχνίδι συμμετρίας και διαστάσεων. Η ποσότητα λάμψης που εκπέμπει το διαμάντι εξαρτάται από τις διαστάσεις του. Εξού και το πλέον πιο διαδεδομένο κόψιμο διαμαντιού, θεωρείται το μπριγιάν, αφού η λέξη brilliant  σημαίνει λαμπερό.

Συμβουλή

Τι κάνει ένα διαμάντι να ξεχωρίζει

Τι κάνει ένα διαμάντι να ξεχωρίζει

Να έχετε κατά νου όλες αυτές τις πληροφορίες για το διαμάντι, αλλά να μην παραμελήσετε το προσωπικό σας γούστο σε συνδυασμό με το γούστο της αγαπημένης σας.

Για την μοναδική στιγμή της ζωής σας αφήστε σε εμάς τις……Πολύτιμες λεπτομέρειες ! Μέσα από την μεγάλη συλλογή μας σε κίτρινο χρυσό, λευκόχρυσο, ροζ χρυσό ή πλατίνα θα βρείτε το μονόπετρο δαχτυλίδι κόσμημα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας!